Skrivtävling

Ta tillfället att få din text i tryck med chans till första pris

2023 är litteraturens år för Kreativa feminister, och nu lanserar vi en skrivtävling! 6 vinnare får plats i en tryckt bok, och dessutom finns 3 000 kr i potten för den som hamnar på första plats. Syftet med skrivtävlingen är att lyfta lokala förmågor på litteraturens scen i Uppsala. När antologin är tryckt arrangerar vi självklart en releasefest för att fira!

DEADLINE: 15 september 2023

Du som lämnar ett bidrag:

Bidraget ska vara en text som är en novell, dikt, krönika, debattartikel, sångtext … du bestämmer! Texten får vara max 20 000 tecken. Texten får inte ha publicerats tidigare. Antologins tema läser du om längre ner i texten.

OBS! Tänk på att om du ritar en serie kommer den i tryck vara svart-vit.

Bidraget ska vara i PDF-format (.pdf) eller som Word-dokument (.docx). Bidraget mejlas in till: antologi@kreativafeminister.se senast den 15 september.

TEMA: Framtidens Frankenstein

Temat för tävlingen är FRAMTIDENS FRANKENSTEIN. Hur du tolkar ämnet är helt upp till dig. Skriv om kroppen och tekniken, feminismens anatomi eller varför inte ett sci-fi-äventyr?

Citat för inspiration:

Livets olika tillfälligheter är inte lika föränderliga som människonaturens känslor. Jag hade arbetat hårt i nästan två år, med det enda syftet att ingjuta liv i en livlös kropp. För detta hade jag nekat mig vila och förstört min hälsa.

Mary Shelley, Frankenstein (1818), i översättning av Måns Winberg

Vi ser fram emot att läsa ditt bidrag!

Efter deadline, väljer en jury ut de bidrag som ska publiceras i antologin. Av dessa bidrag väljs en vinnare ut som får ett pris på 3000 kr. Förstaprisvinnaren betalar själv eventuell vinstskatt.

Om du önskar vara anonym inför juryn, använd bara namn och vad du har för Uppsala-koppling i mejlet och inte i din text.

För eventuella frågor, skicka mejl till: antologi@kreativafeminister.se (samma mejl som bidrag ska skickas till).

Detta litteraturprojekt genomförs i samarbete med Kulturens bildningsverksamhet.

Slutligen, önskar vi dig en härlig och en vilt skrivande sommar!

/Styrelsen för Kreativa Feminister