Om oss

OM OSS

Kreativa Feminister Uppsala är en politiskt och religiöst obunden förening. Vårt syfte är att främja skapande, gemenskap och kulturella upplevelser med medlemmarnas kreativitet som utgångspunkt. Vi bildades hösten 2018 i syfte att skapa möten mellan kreativa och kulturintresserade feminister i Uppsala med omnejd. En viktig del av föreningen är att bygga broar mellan den digitala världen och den fysiska verkligheten, att samla feministisk aktivism och konst som utvecklas på nätet och göra plats för detta i det offentliga rummet. Vårt första arrangemang var en feministisk julmarknad i december 2018. Eventet drog över 1600 besökare och övertygade oss om att vår förening fyller en viktig funktion i Uppsalas kulturliv. Under 2019 planerar vi ett flertal tillfälliga och löpande kulturaktiviteter. Vill du starta en egen studiecirkel och producera kulturupplevelser i Uppsala? Eller vill du uppleva kultur? Vill du anställa en kreativ feminist för tex grafiska uppdrag, texter, konstutsmyckning eller pr-konsultation – hör av dig till oss!

Det här står vi för:

  • Vi har feminismen som gemensam värdegrund.
  • Vi vill krossa patriarkatet och använder intersektionella verktyg för att analysera det.
  • Vi välkomnar människor från olika bakgrund, funktionalitet och med olika styrkor och utmaningar. Vi bemöter varandra med respekt och förståelse. Vi anklagar inte varandra, vi dömer inte varandra utan vi lyssnar och försöker lära av varandra.
  • Vi skapar möten och rum för kreativitet, både i form av skapande och upplevelser.
  • Vi vill arbeta för folkbildning ur ett feministiskt perspektiv, vilket innebär att vi sprider kunskap om kvinnors insatser, liv, villkor och skapande genom historien.
  • Vi står för trygga rum där alla medlemmar får en röst och en plats. Därför har vi givetvis nolltolerans mot rasism, sexism, funkofobi och mobbning.

Känns det här som något för dig? Föreningen är öppen för kvinnor, ickebinära och transpersoner över 13 år. Bli medlem!

Vill du veta mer om våra pågående projekt, hålla dig uppdaterad om möten och aktiviteter via vårt kalendarium, eller kontakta någon i styrelsen?

Vi ses!