(Saknar rubrik)

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Kurs i skådespeleri, MEISNERTEKNIK -steg 1.

6 oktober, 2023 - 8 oktober, 2023

Meisnerteknik (Steg 1) med Elin Hilläng på Svärtan i Uppsala, Svartbäcksgatan 50H

Boka och läs mer : https://www.kurser.se/utbildning/elin-hillang-studios/skadespelerikurs-meisnerteknik-steg-1-1754054

Vill du hitta mer äkthet i ditt skådespeleri? Komma åt nycklar i dig själv som skådespelare? Satsa på att skådespela professionellt? Vill du i en liten grupp få nycklar att gestalta roller som berör en publik?

Meisnertekniken har ett tydligt system med övningar som bygger på varandra och tränar upp skådespelarens instrument från grunden, där målet är att lära sig att “leva sanningsenligt under imaginära omständigheter”. Under den här första intensiva helgen lägger vi grunden till lyssnande, reagerande, att använda vår fantasi, följa våra impulser och komma i kontakt med våra känslor. Vi kommer att göra detta genom att använda Meisners tre första övningar/verktyg: Repetitionsövningen, Oberoende aktiviteter och Emotionella preparationer.

Målgrupp

Max 6 elever/tillfälle.

Kursen riktar sig till dig som är 14-110 år gammal, med eller utan tidigare skådespelerierfarenhet som vill lära dig första steget i Meisnerteknik.

Självklart är även du som tidigare gått kurs/er i Meisnerteknik och som vill hålla igång ditt instrument tillsammans med en lärare som är van vid att titta på och coacha skådespelare välkommen.

Kursintyg

Intyg/omdöme kan fås på begäran efter avslutad kurs.

Fortsatta studier

Efter Skådespelerikurs i Meisnerteknik (Steg 1) kommer du ha lagt grunden till det lyssnande, reagerande, användandet av fantasi, följandet av dina impulser och kontakten med dina känslor som skådespelaren har stor nytta av, inte minst framför filmkameran.

Efter avslutad kurs är du välkommen att anmäla dig till Meisnerteknik (Steg 2) där vi kommer att applicera alla verktyg vi har lärt oss under Meisnerteknik (Steg 1) på text (kortare scener).

Upplägg

Upplägg:

Helgintensivkurs.

Tider:

Fredag kl. 18.00-21.00.

Lördag kl. 10.00-18.00

Söndag kl. 10.00-18.00

Plats:

Galleri Svärtan (Svartbäcksgatan 50H, Uppsala)

Kostnader

14-25 år:

2900 kr inkl. moms (gratis medlemskap ingår då i den ideella föreningen Teater Elin)

26-100 år:

3400 kr inkl. moms.

Avbokningspolicy:

När anmälan till en kurs är slutförd har du 14 dagars ångerrätt, därefter är anmälan bindande och kan inte avbokas. Om kursen skulle börja innan 14 dagar har gått gäller ångerrätten endast innan kursen har börjat. Avanmälan måste i så fall göras senast kl. 18.00 kvällen innan kursen startar. Du kan dock låta en annan person med motsvarande kunskapsnivå som dig själv ta din plats. Undantag görs om läkarintyg kan uppvisas. Om kursen avanmäls senare än 14 dagar efter slutförd anmälan eller senare än kl. 18.00 kvällen innan kursen startar och läkarintyg inte uppvisas debiteras kursen som genomförd.

Kursledare

Elin HillängElin Hilläng

Elin Hilläng Studios drivs av Elin Hilläng. Elin är utbildad skådespelare vid The New York Conservatory for Dramatic Arts i New York och har även jobbat som skådespelare i New York.

Hon har jobbat med både film och teater. Som kursledare drivs hon av att se eleverna utvecklas och av att guida dem till att hitta ”sanningen i skådespeleriet”.

Foto : Rebecca Faresjö Melander

Details

Start:
6 oktober, 2023
End:
8 oktober, 2023
Event Category:
Event Tags:

Organizer

Elin Hilläng Studios
View Organizer Website

Venue

Galleri Svärtan
Svartbäcksgatan 50
Uppsala, Uppsala 753 33 Sverige
+ Google Map
View Venue Website

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *