JULMARKNAD 28-29 NOVEMBER 2020

Hej och hjärtligt välkommen! Letar Du miljövänliga, unika klappar samtidigt som Du vill stötta kvinnliga småföretagare och kreatörer så har Du kommit rätt!

Såhär handlar du: Klicka på länken i kreatörens profil för att komma till hennes försäljningskanal. Där finns aktuella erbjudanden och utbud. De flesta säljer via instagram!

MODER JUSTITIA

Ida Eklöf @moder_justitia_txt representerar sociala medier när de är som allra bäst! Hon började publicera sina dikter på instagram @moder_justitia_txt , fick ett bokkontrakt och hennes dikter sålde slut direkt!

Nu finns nya upplagor att köpa och även prints! Kolla in @moder_justitia_txt roliga, arga och ofta sorgset vackra poesi! Alltid med en feministisk grund.

WATOTO TOYS

Att presentera @watoto_toys är inte lätt - hur ska man kunna välja bland alla hennes underbara skapelser?

Fatma Guettou tillverkar allt ifrån dockor, gosedjur, smycken och babynests! Ni får helt enkelt följa hennes konto @watoto_toys för en färgstark oas i flödet!

Fatma, som till vardags är forskare inom medicin, designar och syr allt själv i traditionella afrikanska tyger enligt sann slow fashion-anda. Ni bara måste följa denna fantastiska kvinna på @watoto_toys! Här finns julklappar för stora som små!

LISSELBACK CECILIA

@lisselbackcecilia är grafisk designer och står bakom mönstret "Tillsammans". Det bygger på mottot: "Tillsammans är vi oändligt starka" och består av kvinnotecken som bildar en enhet.

"Tillsammans" finns i flera underbara färger, som brickor och underlägg i olika storlekar. Under pandemin är det extra hårt för småföretagare. Så stötta en kvinnlig sådan då du köper dina julklappar! @lisselbackcecilia säljer också fina läderarmband I olika färger!

TERESA GATO

Teresa Fyhr är den rosahåriga kreatören bakom @teresagatodesign - detta färgglada universum av örhängen, necessärer, kläder, tavlor, inredning och mycket mer! En riktigt renässanskvinna med brett sortiment! Här hittar du julklappar till alla dina nära och kära, inklusive dig själv! Men skynda er, för vi vet flera som har ögonen på @teresagatodesign speglar! Och tröjor... med mera...

Och följ @teresagatodesign för att pigga upp i coronamörkret med färg och feminism! Inte för inte jobbar denna otroliga konstnär även med setdesign och vi utlovar garanterad fest för ögat!

VULVAGARITY

"SOM ETT LÅNGFINGER I PATRIARKATETS ANSIKTE" - så beskriver @vulvagarity sin konst! Fittan, vulvan, fiffi (kärt barn har många namn) är det centrala motivet. I hennes skapelser får det mest föraktade upprättelse som det mest fantastiska! Koppar, smycken, amplar... @vulvagarity skapar i flera olika tekniker men främst keramik. Hon är en mästarinna när det gäller att dreja och har en särskild känsla för glasyr! Kolla in alla ljuvliga färger... Detta är keramik av högsta kvalité! Tänk att få detta i julklapp! Skriv upp det högst upp på önskelistan och köp till den du gillar mest! En gåva för hela livet!

Stort tack till dig @vulvagarity att du stöttar oss och ännu en gång förgyller vår marknad!

JONNA WIKMAN

Jonna Wikman @jonnawikman deltar i vår marknad med en kreativ explosion av tavlor och krukor. @jonnawikman drömmer om en värld där ingen kvinna ska behöva frukta för sitt liv då hon lämnar sin pojkvän, där jämställdhet är en självklarhet och patriarkatet fallit. Detta speglas i hennes tavlor som ofta gestaltar feministiska hjältar, exempelvis Katarina Wennstam Stina Wollter och Mia Skäringer Lazar

Naturen är en annan inspirationskälla för @jonnawikman!

Köp ett originalverk i julklapp till dig själv eller din käresta! Eller varför inte ett handmålat feministiskt vykort!

OVREBRUKET

Jag heter Sanna Nilsson och bor i Hörnefors strax söder om Umeå. Jag driver sedan 2015 mitt företag OVREBRUKET där jag gör naturinspirerade smycken i olika metaller. Tex physalisörhängen, björklövsörhängen, lingonbladsarmband och bägarlavshalsband i silver. Det är många som gillar mina tallbarrsmycken i koppar. Kanske för att de påminner om skogspromenader och det härliga lugnet i naturen. Jag älskar små detaljer och tänker att smyckena ska få en att stanna upp och ta sig tid för att se alla detaljer och påminnas om allt fint som finns i naturen.

Under marknadshelgen är det fritt porto på alla beställningar med rabattkod KREATIVAFEMINISTER

www.ovrebruket.com - @ovrebrukets

PATTERN ME BRIGHT

Gina Eriksson, @patternmebright, är mönsterdesigner och jobbar enligt devisen: Mer färg och kvinnohistoria åt folket! Vi kan bara hålla med!

Varje mönster @patternmebright skapat belyser en viktig del av våra systrars historia och finns som scarf, anteckningsbok, necessär och annat! Allt i superfin kvalité!

@patternmebrights senaste mönster är skapat för att fira vår favorittidning Historiskan 5 års-jubileum! Det finns tom som kuddfodral!

FEMINISTSMEDEN

Feminist och guldsmed = @feministsmeden! Nathalie A Wåhlin skapar smycken som dels är vackra och eleganta, dels synliggör feminism och systerskap! Ni vet den där känslan av gemenskap som uppstår då man ser en annan person bära venustecknet?

@feministsmedens smycken skapar denna gemenskap! Dessutom öppnar de upp för dialog i vardagens förskolor, arbetsplatser och mataffärsköer. Det är inte alltid lätta konversationer att ta, att bära ett vackert smycke hjälper och ger styrka på vägen.

@feministsmeden menar att för att höras måste vi synas! Du som är feminist - var stolt! Visa vem du är och vad du står för! Förutom den klassiska feministsymbolen arbetar Nathalie med ädelstenar, transsymbolen, livmoder-symboler och många andra kraftfulla uttryck. Alla smycken är handsmidda och av högsta kvalité!

SOFIA LUCAS

Sofia Lucas på @sofialucas_serier är något så fantastiskt som en serietecknare baserad i vårt kära Uppsala! Så vi är lite extra malliga och glada att hon vill vara med! Drivkraften bakom hennes serier är orättvisor, så det råder ingen brist på material! Ångesten över klimatet, könsrollerna och skit i största allmänhet tacklar @sofialucas_serier med briljant humor och härligt bildspråk.

Under vår julmarknad 28-29/11 kommer hon sälja prints och sitt underbara fanzine "Odjuren grinar". Bara titeln är värd ett köp!

MENSTRUAL INNER CONNECTION AMAYUSIÑA

Ximena Flor @menstrualconnection_amayusina har varit med oss sen föreningens början och förgyllt vår verksamhet med sitt systerskap och sin värme.

@menstrualconnection_amayusina jobbar med alla delar av menscykeln - från det praktiska med värmande bälten som lindrar mensvärk till det andliga i form av mens-kalendrar. För många kvinnor är mens något skamfyllt och besvärligt- @menstrualconnection_amayusina arbetar för att uppvärdera menscykeln och kvinnans biologi. Hon vill visa på den spirituella aspekten av mensen och för att skapa stolthet kring våra förmågor. Hon skapar också underbara mandalas och drömfångare som både dekorerar och skyddar ditt hem.

ART BY INE

Ine Saito @art_by_ine är Uppsala-konstnären som låter inspirationen leda henne till olika medium. Vitt skilda konstformer skapas i hennes ateljé, från skulptur till etsning och konst-fotografi. Hon har redan flera officiella uppdrag bakom sig, som bokomslag (till @mamaformidable bok #livetshårdaskola ) och utsmyckning av sommarcafé.

Under marknaden säljer @art_by_ine exempelvis sina fantastiska hästskulpturer och annan orginalkonst! Se till att följa denna intressanta konstnär på @art_by_ine! Och glöm inte att konst är den bästa julklappen du kan ge, en gåva för hel livet!

MARGARETT PROSPERI

@margarettprosperi tillverkar alla sina smycken för hand med naturens stenar till hjälp. Ametister, agater och koraller skapar ett färgrikt sortiment armband, örhängen och halsband.

Dessutom säljer @margarettprosperii handmålade väskor i ekologiskt läder! Underbara julgåvor, oavsett vilken favoritfärg din käresta har!

MARIA KOSMALA

@miaochclay lämnade hemstaden Göteborg för Malmö och fann kärleken! Och inte bara det, utan också kärleken till leran! Nu skapar @miaochclay bruksföremål i glada färger och lekfullt formspråk.

Koppar, skålar och ljusstakar man blir glad av! Visst blir det liiiite lättare att kliva upp på morgonen när ett rosa frukost-set står och väntar? Perfekt julklapp!

WYNJA HANTVERK

Jag heter Linda Goding, kommer från Norrland och bor i en by ute i skogen i södra Dalarna med mina tre barn.

Mitt hantverk skapar jag under Wynjahantverk. Wynja är glädjerunan som står för lycka, harmoni och humor. Det är så jag känner för att skapa och få dela det jag gör med andra. Skapandet har funnits med mig sen jag var liten och jag har utbildat mig inom det textila via ett år textil på folkhögskola, 3 år vävutbildning på Högskolan i Borås och flera kortare kurser.

För mig är det viktigt att tänka hållbart kring miljö och naturen så jag använder mycket återbruk och naturmaterial. Jag vill skapa saker som går att använda om och om igen och samtidigt vara en färgklick i vardagen.

SKAPERIAN

Jag heter Linda och är en frilansande kreatör och designer som driver min kreativa studio @skaperian i Majorna, Göteborg.

På skaperian.com hittar du prints/posters med underfundiga livsvisdomar och illustrationer samt brickor med illustrativa och motiv och mönster. Motiven är huvudsakligen svartvita, ibland figurativa och ibland dekorativa. Dessutom hittar du unika, handgjorda örhängen i olika former, storlekar och färger, bland annat med feministiskt tema.

Välkommen till min webbshop på www.skaperian.com och till @Skaperian på instagram!

ELSA SOPHIA

@elsasophiaartandcrafts har rötter i Hälsingland vilket speglas rent bokstavligen i hennes smycken! Skogsviol, ormbunke, blåbärsris och mossa förevigas genom resin-teknik till örhängen, ringar och berlocker!

@elsasophiaartandcrafts skapar också suggestiva tavlor och även där är naturen ständigt närvarande. Vi är väldigt glada att få representera denna spännande konstnär! Och vi vågar lova att en julklapp designad av henne kommer bli mycket uppskattad!

CTOFT ART

Kvinnan bakom @ctoft_art Maja Carltoft har studerat både design och kommunikation. Hon har designat prints under namnet @ctoft_art sedan 2015 och nått stora framgångar exempelvis med kollektionen Poptopia som sålts världen över. Nu kan de 60tals-influerade popkonst-verken bli dina - eller varför inte ges bort i julklapp?

@ctoft_art har även skapat den poetiska kollektionen Flower Prints genom akvarell och bläck samt feministtecknet tolkat på ett nytt sätt! Två vitt skilda serier prints - men båda med @ctoft_arts unika känsla för färg och grafik! Garanterat uppskattade julklappar! Så mycket fint!

STUDIO GÜLBIN

Gülbin makes unique small batch ceramics inspired of archeological and historical artefacts. She also designs colourful multifunctional contemporary ceramics for different usage.

Her studio is located in Majorna, Göteborg, where creativity and projects slowly takes place and evolve with the motto “slow ceramics”.

Her work is interlaced through the ceramic techniques and the handcrafts perspective. What drives her through the work-process is issues and problemising of subjects as cultural heritage, identity, diversity and migrations. She often use post colonial, intersectional feminism and standard critical perspective, which are the base of her work. Instagram: studiogulbin

JOSEFIN THAM

Hej kreativa feminister! Mitt instagramkonto finns på @josefinthamart där jag skapar konst med en del olika resultat. Mest blir det färgglada tavlor med allt ifrån kvinnor djur och naturmotiv men också inredningsdetaljer och accessoarer så som brickor och tygkassar. Välkomna att kika in!

@josefinthamart har framför allt gjort sig känd som kvinnan bakom de fantastiska feministbrickorna! Men hon har ännu mer att bjuda på! @josefinthamartart skapar även smycken och orginalkonst - allt i ljuvligt naivistisk stil! Färgglatt och levnadsglatt formspråk intar vår marknad!

YOSSI WONG

Yossi Wong @yossiwong gör sin marknadsdebut med oss här på Kreativa Feminister!

Det krävs mod, så in på hennes konto och ge ❤! @yossiwong deltar med prints och orginalkonst (kanske också en och annan skulptur).

Hennes skapande influeras starkt av den japanska mangakulturen som blandas med hennes eget unika uttryck. Passa på och tinga din tavla för vips tar de slut!

EMMELIE SALOMONSSON

Jag heter Emmelie Salomonsson och jag är frilans-Illustratör & Designer. Jag har tecknat hela mitt liv, gått olika utbildningar, och har nu äntligen nått ett av mina mål att teckna bilderböcker! Det kan nog vara världens roligaste jobb! Inspirationen till mina bilder kommer när jag har lugn och ro omkring mig. När jag jobbar fritt har jag ingen direkt plan när jag börjar, det blir som det blir. Linjer och former byggs fram. Med böcker är det mycket planering och dialog med författaren. Ett tidskrävande men otroligt givande yrke.

En viktig drivkraft för mig är att representera olika kroppar i det jag skapar. Jag har sedan länge varit engagerad i föreningen ”Frisk & fri” som jobbar för ett samhälle fritt ifrån ätstörningar. Barn, och vuxna, påverkas av vad dom ser. Om jag kan få in olika kroppar i ex en bilderbok så kanske det skapar en positivt riktning för någon unge där ute. Det vill jag tro iallafall!
Instagram: mlieee

SAGA SANDSTRÖM

Wow! En glaskonstnär! Det har vi aldrig haft på marknaden förut! @sandstroms_art går på konstfacks glas och keramik-linje och kommer till marknaden med konst och hantverk av högsta kvalité.

Att göra @sandstroms_art rättvisa i en presentation är omöjligt. Allt hon gör är mindblowing! Ni MÅSTE helt enkelt följa denna up and coming artist! Och kom ihåg var ni hörde om henne först! Skönhet med inslag av det groteska ger @sandstroms_art en alldeles egen karaktär.

Vi kan inte få nog!

HEL OCH REN

@ateljehelochren är duon Sofia Hammerling och Anna Sundbärg. De lever drömmen: att dela ateljé med sin bff! I en källarlokal i centrala Uppsala skapas krukor, ångest-spöken och kvinnoskulpturer. Så mycket fint! De sålde slut på nolltid förra året så passa på!

Anna Sundbärg är dessutom föreningens kära sekreterare och talangen för ord kombinerar hon med talangen för bild i sitt fanzine "Ibland ritar jag serier". Kolla gärna hennes färgglada, roliga alster på @iblandritarjagserier!

TRULSA DIY

Handgjorda virkade och broderade alster från Malmö. (+ patches broderade på maskin)

Trulsa DIY drivs från min hemmaatelje på Möllan i Malmö. Jag började brodera och virka när jag var ca 12 år. Fastnade direkt för detaljerna i trådarna och älskar att se hur strukturerna förändras under arbetets gång.
I år erbjuder jag mjuka tubkragar som är perfekta från höst till vår, fina broderier, en hel del mysiga saker till barn och andra virkade och broderade produkter som är perfekta som julklappar.

Jag har nyligen utökat mitt utbud med iron on patches broderade på maskin. I år kommer jag alltså kunna erbjuda patchar med namn eller enklare text, som du bestämmer, och som går att stryka på en jacka eller väska.
Instagram: trulsadiy

JESSICA ZACHRIES

Jag heter Jessica Zachries och finns på instagram på @jessicazachries. Jag gör prints med feminiska budskap; främst porträtterar jag kvinnor och jag har kanske främst fått uppmärksamhet för min serie med svenska historiska författare. Min förhoppning är att väcka ett intresse för såväl det kvinnliga skapandet genom historien som kvinnorna bakom orden.

Jag gör också prints i hårdare grafisk stil med citat som var och varannan tyvärr stött på på internet. Det blev en sorts terapi för att stå ut, för humor har alltid varit mitt sätt att hantera det mörka och frustrerande.

JULKORT

Vad är väl en jul utan julkort? I tider som denna när det mesta ersätts mot digitala substitut är det ju helt underbart att få fysiska julkort!

Dessa kort är egenproducerade av Kreativa Feministers medlemmar, och pengarna du köper korten för går direkt till föreningen så att vi kan fortsätta anordna studiecirklar, workshops, kreativa träffar och anordna marknader!

MEDLEMSGÅVOR

Medlemsgåvorna är egenproducerade av Kreativa Feministers medlemmar, och pengarna du köper korten för går direkt till föreningen så att vi kan fortsätta anordna studiecirklar, workshops, kreativa träffar och anordna marknader!